Parteneri și Sponsori

Zmeii caută parteneri pentru expediții, pe cei care cred  determinarea, efortul și disciplină sunt elemente cruciale pe drumul către un obiectiv și pe cei care vor  investească într-o viziune pentru viitorul alpiniștilor români. Sunt așteptați alături de noi oamenii pentru care steagul înfipt în vârful cel mai de sus, fie  e ceață ori soaresimt emoția momentului de satisfacție în urmă efortului și a unei munci de ani de zile. Credem  tu ești unul dintre ei. De aceea te invităm  devii partener al aventurilor noastre.

Sa ducem impreuna România în vârf!

Cum putem face asta?

1. Devii PARTENER PRINCIPAL al echipei noastre și ești alături de noi pe durata întregii expediții. Împreună cu echipa de marketing stabilim modalitatea personalizată prin care putem  arătăm lumii susținerea ta.

2. Devii PARTENER SUPORT și te prezentăm întregii comunități, te arătăm cu drag în poze, te ducem în/pe rucsac sivesti prezent în toate materialele de comunicare legate de expediție și derulamo campanie special pentru ține (on-line și/sau off-line).

3. Devii PARTENER DE BAZĂ și membrul comunității, susțînător al echipei logistice și bineînțeles, prezent în materialele noastre de comunicare.

Te așteptăm alături de Zmeii României!

Alpinistul Radu Turtă – ambasadorul neurodiversității:

”Cumpără un metru altitudine și sprijină copiii și tinerii diagnosticați cu autism”

Un munte, un vârf înghețat și un copil înăuntru. Doi, trei, 10, 1/59. Lupta cu autismul este una de anduranță, aproape un sport extrem pentru părinții și psihoterapeuții care încearcă să spargă barierele pe care autismul le ridică între puiul de om și lume. O încercare perpetuă de a ajunge acolo, sus, la inima și creierul persoanei cu un astfel de diagnostic. Un proces care durează o viață. Recuperarea este de cele mai multe ori foarte dificilă, însă posibilă. Și pentru că se poate, începem lupta cu încredere și speranță și avem parte de satisfacții uriașe atunci când rezultatele demonstrează că mergem în direcția bună. Că suntem tot mai aproape de clipa în care omul pe care îl însoțim pe acest drum anevoios se ”aclimatizează”, începe să înțeleagă lumea și să se adapteze. Odată cu el ne adaptăm și noi la aerul tare al înălțimilor și învățăm să prețuim modul în care de acolo, de sus, persoanele cu autism văd lumea. Ciclul vieții unei persoane diagnosticate cu o tulburare din spectrul autist stă sub semnul medicinei, al psihoterapiilor, al suportului educațional și social permanent. Nimeni nimeni nu ia și nu poate să ia pauză. Un efort de grup în care nimeni nu are voie să obosească sau să se predea înainte de atingerea obiectivelor. O probă de rezistență pe care doar oamenii cu adevărat speciali o pot trece.
Viața unui munte o imită pe a noastră, doar că anii trec ca bătăile inimii. Munții sunt născuți dintr-o dragoste geologică atunci când continentele se ciocnesc. Se ridică spre soare și, la fel ca noi, ajung la tinerețe în plină splendoare. Aparent de neatins, ei suportă pulsul timpului, inspirând ciclul etern al înghețului și dezghețului. Sunt martorii minunatelor ere glaciare și ai evoluției galactice. Durează milioane și milioane de ani până când, la bătrânețe, se transformă în dealuri mai blânde și mai verzi, sculptate de râuri ce șerpuiesc lent. Muntele este așezat apoi pe fundul unei mări, până când ciclul începe din nou.
Dacă unele locuri au putere sau suflete, munții sunt astfel de locuri. Ca alpinist, simți asta de fiecare dată. La fel cum simți și dorința și nevoia de acceptare a copiilor și tinerilor diagnosticați cu autism.


Alpinismul de performanță nu este însă accesibil oricui pentru că este adesea un sport solitar, care necesită pregătiri laborioase, echipament, cunoașterea munților ce urmează a fi cuceriți, motivație puternică și pregătire fizică de excepție. Ascensiunea pe vârfuri înalte are propriile riscuri pentru sănătate, cum ar fi problemele cu oxigenul, răul de altitudine și epuizarea. Dar, pentru alpiniștii de elită, propria personalitate este un factor important, sunt de obicei motivați de factori precum noutatea, varietatea, provocarea. Sunt adesea neînfricați, inovatori/inventivi, optimiști, și au încredere în ei înșiși.
La fel se simte un părinte sau un terapeut care încearcă să descopere ce se ascunde în spatele autismului, să cucerească ”muntele de gheață” în care stă închis cel drag. Să îl iubească cu atâta forță, încât să topească gheața din jurul lui.
Cu o astfel de dragoste se apropie de munți și de oameni și Radu Turtă El este alpinist și Zmeu, această dualitate dintre realitate și vis, ajutându-l să ajungă pe cele mai înalte vârfuri ale lumii cu riscul de a nu se mai întoarce acasă. Îi place foarte mult ideea și o îmbrațișează: ”Un zmeu devine Zmeu numai la înălțime și în bătaia vântului! Am decis să duc cu mine pe cele mai înalte vârfuri mesajul că persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist sunt diferite, nu inferioare, că au nevoie de sprijinul și înțelegerea noastră și că pot, cu ajutorul nostru, să înflorească, ajutându-ne la rândul lor să fim oameni mai buni, mai toleranți, mai suportivi.”
Copiii și tinerii diagnosticați cu tuburări din spectrul autist din cadrul Centrului de Resurse și Referință – Asociația Autism Europa încep, de mână cu alpinistul Radu Turtă – ambasadorul neurodiversității, marea călătorie spre vârfurile înalte de unde pot trimite lumii întregi mesajul dragostei, al toleranței și al nevoii de a fi aproape unii de ceilalți.


”Cumpără un metru altitudine cu 1 euro”


și sprijină altfel copiii și tinerii diagnosticați cu autism” care fac terapie de recuperare în cadrul Asociației Autism Europa.
Fii și tu ambasatorul neurodiversității!
Donațiile și sponsorizările voastre îl vor sprijini pe Radu să ducă mesajul micilor prinți diagnosticați cu autism la înălțime și vor fi utilizate pentru asigurarea terapiilor esențiale de recuperare necesare.


Poți cumpăra metri altitudine trimițând o donație în contul Asociației Autism Europa:
RO59 EGNA 1010 0000 0099 3476  VISTA BANK Bistriţa


Asociația Zmeu a fost înființată pe conceptul 7 Summits & 7 Volcanoes: escaladarea celor mai înalte vârfuri și cei mai înalți vulcani din lume de pe 7 continente pe o perioadă de 10 ani, cu incursiuni sociale și culturale.
Asociația Autism Europa, este o organizaţie non-guvernamentală acreditată și licențiată care oferă servicii de evaluare, psihoterapie, integrare psihosocială, informare, conştientizare, consiliere şi educare, în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist, al familiilor acestora, al specialiştilor şi al comunităţii.